Fredag 30/12 -11 (Årets sista)

2011 är snart förbi. Det är väl ungefär nu jag ska sammanfatta året som gått? Är ju inte SÅ lätt att minnas, men jag gör ett försök:

Jag var på min första melodifestival live i år. Det var i Malmö. Sällskapet var trevligt, kvällen var trevlig, MEN musiken sög svettig balle.
När vi ändå är inne på musik så var jag ju på lite RIKTIGA grejer också. Iron Maiden på Ullevi. DET var bra. Kungligt bra. Även där med trevligt sällskap.
Sonisphere i Stockholm. En grabbhelg med H. Även det EXTREMT trevligt. Hoppas på en repris kommande år.
Sommaren tillbringades till ganska stor del på jobbet. Jobbade till största delen med en ny kollega som jag skolade in under våren. Var trevligt och det känns skönt att se att vi gjorde en bra och lyckad rekrytering. Blir ju lite stolt. De växer upp så fort, de små. ;-)
Slutet av sommaren hade jag semester. Den tillbringades på hemmaplan. Vi åkte på familjesemester till Kolmården. Väldigt mysigt och trevligt.
Hösten startade med att jag fick ett förordnande på fyra år som biträdande avdelningschef. Var bara vikariat innan. Kändes bra att få det "på riktigt" så att säga. Ser fram emot den uppgiften. Trivs som fisken i vattnet med den.
Annars var hösten extremt deppig. HBK åkte, efter 19 år, ut ur allsvenskan. DET sved! Nu ser jag dock fram emot nya, friska tag i superettan. Jag är ingen medgångssupporter. Den blå färgen kommer alltid finnas i mitt hjärta. DET ÄR HBK TILLS JAG DÖR!!!!
Vinter har vi ingen ännu så jag kan inte sammanfatta den. Här är ju fortfarande höst ute.
Julen tillbringades på jobbet. Kanske inte det roligaste man kan göra, men jag har ett jobb där det dessvärre ingår ibland. Efter omständigheterna var det helt ok ändå. Tackar bra kollegor för det.
Har ju även tagit upp karaten igen. DET är roligt. Love it! Ser fram emot mer karate under 2012.
Har säkert glömt en del, men så får det bli.

Lite åsikter som jag har för tillfället:

# Nedskärningar i skolan nästa läsår. Varför? Hur fan kan det bara bli så? Vaknar man plötsligt upp en dag och inser att det fattas 2 miljoner? Borde man inte kunnat se det TIDIGARE? Jävla korkade idioter som bestämmer.

# Nu kommer det igen:Hundar och fyrverkerier.
Jag vill börja med att tacka Linda för hennes kommentarer. Du är nog den enda som är emot det här med NÅGON slags sans och balans. Jag hoppas att du inte tar det på fel sätt när jag nu ger mig på dina kommentarer. Det är nämligen inte dig jag ger mig på egentligen. DU visade ju dessutom stake genom att säga emot mig och det tackar jag för. Blir du arg nu så ber jag om ursäkt.
Vill börja med att säga att det finns en hel del på min vänlista på facebook som fan kommer att försvinna därifrån antagligen. Skriver man att man HOPPAS att folk spränger sig själva och sina hus i luften med fyrverkerier så kanske det är dags att sansa sina åsikter lite. Var gärna emot fyrverkerier, men önska inte att det går illa för folk. Eller skaffa en hund med lite cojones, för fan. Jag har haft hund under stor del av mitt liv. Ingen av dem var rädd för raketer. Tror det beror på hur stressad husse/matte är.
Linda skriver att hon tycker fyrverkerier är blä. Det respekterar jag. Jag VET att det är jobbigt för både djur och vissa människor när det skjuts. Fast fortfarande: Hur ofta och hur länge håller det på? Folk som spränger av sig fingrar och skadar sig varje år? Ja, det förekommer så klart och det är ju tråkigt för dom, MEN i förhållande till all annan skit som händer den natten är det en väldigt liten del av problemen som finns. Är inte fyrverkeri som är farligt. Är alkoholen. Ska man förbjuda fyrverkeri? Kanske, men börja med att förbjuda alkoholen för DEN skiten förstör liv året om. Missförstå mig inte. Jag dricker också, men jag vill bara belysa att jag inte tror att det beror på fyrverkerier att folk skadar sig. Jag är också emot djurförsök. Tycker det är vidrigt att man plågar djur för att nån jävla överklassnobb (som jag också hatar, by the way) ska gå i päls. Tycker dock det är intressant med dubbelmoral även här. Minkar är det synd om för att de blir pälsar. Det håller jag verkligen med om. Fast varför hör man inte att det är synd om barnarbetare som syr de kläder som de flesta av oss har på kroppen? Återigen: Tyck synd om människor först. Djur sedan.

# "Blood brothers" med Iron Maiden KAN vara världens bästa rocklåt. Lyssna på den.

# Vilken kändis knullar med vilken kändis: Don´t know. Don´t care!

Jisses, vilket långt inlägg det blev. Hoppas du står ut, käre läsare.
Linda: Jag hoppas att du inte tar det på fel sätt. Som jag skrev så är kritiken främst riktad till andra.
Har sagt det innan: Tar ni illa upp av det jag skriver, men av någon anledning inte vill kommentera det här så finns jag på Skype. Snakemanmagnus är namnet där.

Det var allt för mig 2011. Jag hoppas att vi ses igen 2012. Jag kommer finnas här i alla fall. Det hoppas jag att ni också gör.

Ta hand om dig vem du än är och var du än finns. Ha ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

På återseende.


Onsdag 28/12 -11 (MÅSTE få gnälla lite)

Jag bara måste få ta upp en sak. Jag inser att jag säkert kommer att reta upp en hel del människor nu, men lite får man faktiskt tåla.

Jag tycker jag hör om nyårsfyrverkerier och hur JÄVLA synd det är om alla stackars katter och hundar denna helgen hela tiden. Vilket jävla BULLSHIT!!!!!
Jag förstår mycket väl att det kan vara jobbigt för både hundar och katter att det smäller och visslar när det nalkas nyår. Missförstå mig inte. Jag gillar verkligen djur. Men att gå från det till att klanka ner på folk som vill fira in det nya året med fyrverkerier? Skärp er för fan! Det är inte så att det smäller och visslar 200 dagar om året. Om jag ska ta i så säger vi 7 dagar. Lider hundarna av dessa 7 dagar resten av året?

Det som stör mig mest är att det också rör sig om en jävla dubbelmoral. Att det är synd om hundar och katter under nyår ska ut i media och diskuteras. Hade man diskuterat det lika mycket om en flykting hade stuckit ut hakan och sagt att man borde förbjuda fyrverkerier av anledningen att det väcker ångest och svåra minnen hos de som varit med i krig? Knappast, va?

Sammanfattning:
Det är fan nyår en gång om året. Är det för mycket begärt att människor ska få fira in detta på ett trevligt sätt? Precis som man gör i alla andra länder utan att behöva dras med i den svenska, jävla moralpaniken?
Ta gärna hand om era husdjur och skäm bort dem. Kom dock inte och kräv att man ska ta mer hänsyn till dem än till människor! Dessutom är jag övertygad om att djur känner av människors stress och oro. De blir knappast lugnare av att NI hetsar upp er. Den dag ni behandlar alla människor som ni vill att era djur ska behandlas så kan vi snacka igen. Djur är djur. De kommer ALLTID rankas lägre än människor! Våldtäktsmän och liknande avfall är undantagna...

Kanske ett provocerande inlägg, men vill ni säga emot är det fritt fram. Vi lever i ett land med yttrandefrihet. Tack för ordet.

Ta hand om dig vem du än är och var du än finns.

På återseende.

Onsdag 28/12 -11 (Det går framåt)

Igår var det dags för karate igen. Blir denna veckans enda pass, tyvärr.

Upvärmningen var tuff. MYCKET benträning. Mina stackars ben får lida svårt när de ska bolla runt på min blekfeta kropp för tillfället. Efter 15-20min var jag RIKTIGT trött. Trodde aldrig jag skulle fixa att slutföra passet. Sedan kom jag dock in i nån slags zon där det bara släppte.

Jag känner att tekniken börjar hitta fram mer och mer. Vi körde lite kata mot slutet av passet. En kata för ganska låga grader visserligen, men ändå. Tränaren sa att han nu kände igen killen som tävlat och tyckte att det börjar se riktigt bra ut. Sånt värmer.

Länk till katan som jag satte dit RIKTIGT bra faktiskt:
http://www.youtube.com/watch?v=iHS9Y0_0vsU

Ta hand om dig vem du än är och var du än finns.

På återseende.

Måndag 26/12 -11 (Julen är över)

För min del känns det som om julen är över nu. Jag ska försöka mig på en liten myskväll med mitt hjärta, men annars känns det som om julen är slut. Det känns faktiskt skönt. För min del har det inte funnits mycket till julstämning i år. Känns som om jag har bott på jobbet den senaste veckan. Är lite trist, men ibland måste man göra det. Är inte så glad i julen ändå för egen del. Känns som om den tillhör barnen, inte mig.

Veckan har som sagts tillbringats på ambulansen. Har jobbat en hel del. Har varit ganska mycket att göra dessutom. Som tur är har jag haft toppenkollegor. Det gör det enklare.
Dagen innan julafton blev min son sjuk. Ont i huvudet och kräktes. Det är nåt han gör då och då. Jag börjar starkt misstänka att han kan ha migrän. Symtomen stämmer. Dags att börja kolla upp det kanske? Som tur var mådde han bra på julafton. Han vaknade pigg som en mört kl 05:00. Kändes skönt att han inte fick sin julafton förstörd.
Min jul då? Ja, den tillbringades på ambulansen som sagt. Var en ganska ok dag. Vi fick äta smörgåstårtan som chefen bjöd på i lugn o ro. Lyckades faktiskt få se Kalle Anka också. Däremellan kördes det. Avslutade med övertid. DEN hade jag fan kunnat klara mig utan.
Sedan blev det tvagning av kroppen på jobbet innan jag styrde kosan till svärföräldrarna. Där bjöds jag på god mat och en hel massa julklappar. Jag märkte att jag minsann måste varit snäll som satan i år. De bästa klapparna var säsongskorten till Örjans Vall, som jag o hjärtat fick av hennes föräldrar, och biljetterna till "Raw" som jag fick av min älskling. Jag gillar stand-up och det ska fan bli grymt kul.
Tillbringade juldagen med att ge sonen julklapar på dagen och jobba på natten. Hur det var att jobba? Inga kommentarer, men jag antar att det KUNDE varit värre.

Ny vecka med nya utmaningar. Är en barnfri vecka som kommer nu. Omställningen känns alltid jobbig. Känns tomt när lilleman är hos mamma.
Ska tillbringa veckan i lugnets tecken, tänkte jag. Idag är jag slöare än allt annat. Imorgon är det karateträning igen. Dessvärre blir det nog bara ett pass denna veckan också. Inte mycket att göra. Blir dessto fler nästa vecka. Ska träffa A och H i veckan också. Ska bli trevligt att träffa dem igen och se hur de bor.
Ska försöka klämma in ett biobesök med hjärtat också innan veckan avslutas med en nyårsafton i trevligt sällskap.

Lite åsikter om allt möjligt:

# Hatar hyckleriet om att det är synd om människor på julen. Resten av året kan man skita i dem, eller?

# Jag älskar stand-up. Det e fan så roligt. Magnus Betnér är den självskrivne kungen, men spana även in Louis CK på youtube.

# Vilken kändis knullar med vilken kändis? I don´t know and i don´t care.

# Hungrig. Min underbara sambo kommer komma med pizza till mig. "Black and white" från Bambino i Halmstad. Testa den.

# Kärleken till karate är tillbaka. Man blir aldrig färdig med det. Länk till katan vi gjorde på senaste passet:
http://www.youtube.com/watch?v=-VVbbBN2NXI&feature=related

# Vad är det för fel på vädret? Ingen vinter ännu. Nu kan det fan kvitta.

# Hatar fulla personer som ska spela apa när man jobbar.

# Till alla människor som stressar så de mår dåligt under helgerna (och resten av året): Ta det lugnt för fan! Stress tar fler liv än trafiken varje år. Tänk på det!

# Varför är ALLA så jävla besatta av att gå ner i vikt? Man ska akta sig för allt som är farligt uppenbarligen. Tagga NER! Man måste inte akta sig för att leva! Unna er lite ibland. Varför denna folkhets att bli så gammal det bara går?

Jisses, vad jag gnäller! Ber om ursäkt. Det får bli det hela för den här gången.

Ta hand om dig vem du än är och var du än finns.

På återseende.

Lördag 24/12 -11 (GOD JUL!)



Ta hand om dig vem du än är och var du än finns.

På återseende.


Torsdag 22/12 -11 (Snart är det jul)

Har ni märkt hur svårt det är att gå in och ut ur dörrar nu för tiden? Jag tror det beror på att julen står för dörren! Moahahahaha! Jag är FAN så rolig när jag sätter den sidan till, tycker ni inte det?

Hur kommer min jul att se ut då? Jag kommer att tillbringa den på jobbet. Ska köra ambulans mellan 07-19 på julafton. Sedan ska jag, om det inte blir allt för mycket övertid, bege mig söderut till mina svärföräldrar för att få lite mat i magen och kanske en julklapp eller två.
På juldagen ska jag umgås med sonen på förmiddagen. Se på när han öppnar lite julklappar och ha allmänt julmys. Sedan bär det av för nattarbete mellan 18-07. Visst låter det kul? Erkänn att ni är avundsjuka! Hur ska NI fira jul? 

Lite åsikter om allt mellan himmel & jord som jag har för tillfället:

# Svenskarna i Etiopien befanns vara skyldiga.
Jag har ingen speciell kunskap om vad de har hittat på där nere. Vet bara vad som står i tidningarna. De har tagit sig in i landet på tvivelaktigt vis. Blivit eskorterade av, vad som i Etiopien klassas som, en olaglig gerillagrupp. Sedan sket det sig på nåt vis. Skyldiga? Oskyldiga? Jag har ingen aning. Det jag tycker är intressant är att ALLA automatiskt tar för givet att de är oskyldiga som små lamm bara för att de är journalister och för att de är svenskar. Tycker det är lite konstigt. Har vi inga brottslingar i Sverige? Eller är det så att det inte finns NÅGON kriminell i Sverige som åker utomlands? Vill minnas en liknande debatt angående en ung, svensk man som blev åtalad för misshandel i Grekland. Han var ju automatiskt oskyldig också. Tycker fenomenet är intressant.

# Folk som har det svårt av ett eller annat skäl nu i helgtider.
Är konstigt. Varför tycker man mer synd om människor som är ensamma, sjuka eller har andra typer av problem just när det är jul? Varför tycker man inte synd om dem resten av året? De är fan lika ensamma, sjuka eller vad det nu är då också.

# Vilken kändis knullar med vilken kändis just nu?
Don´t know. Don´t care.

# Lyssna på "Where the dead ships dwell" med In Flames.
RIKTIGT asgrym låt. Hade det inte varit för att min underbara sambo håller på att natta min son nu så hade den åkt på på FULL volym nu. Love it!

Jag tror jag har upptagit nog med din tid nu, kära läsare. Håller du med mig i det jag skriver? Eller e jag dum i huvudet? Vill du ställa mig mot väggen och diskutera med mig, skälla ut mig eller vad som helst? Det finns två sätt: Skriv en kommentar eller ta det personligen med mig på Skype. Snakemanmagnus är namnet där.

Ta hand om dig vem du än är och var du än finns.

På återseende.

Torsdag 22/12 -11 (Tredje passet avklarat)

I tisdags så körde jag mitt tredje karatepass efter återkomsten. Jag körde med mellangruppen. Jag kan bara (ännu en gång) konstatera att jag inte är 20 år längre. Benen kändes tunga efter ett tag. Mycket sparkande blev det. Sedan körde vi kata och det var RIKTIGT jobbigt. Ett intensivt och högt tempo gjorde mig rejält trött. Som grädde på moset så avslutade vi med en svartbälteskata. En variant där man bl.a är nere på marken för att sedan snabbt skutta upp igen. Jag tänker bespara er detaljerna, men man kan väl säga så här: Det gick fortare att komma upp från golvet förr...

Nåja, LITE känsla finns kvar. Med lite mer träning så kommer detta att bli skitbra. Synd bara att det inte blir fler pass den här veckan.

Ta hand om dig vem du än är och var du än finns.

På återseende.

Tisdag 20/12 -11 (Älgar)

Jag vet inte om ni har hört talas om det, men det bor en älgko med tillhörande kalv i Getinge. De här djuren har uppenbarligen gett fan i skogen o flyttat in i samhället istället. Jag har haft dem hos mig två gånger nu.

Jag tänkte bara dela med mig av lite bilder. Den ena i dagsljus. Den dagen kom de ut från min tomt och mötte mig. Den andra är från imorse. Mörkt och dålig kvalité, men man ser de lysande ögonen i alla fall. Bilderna är inte zoomade. De är verkligen så nära. De verkar helt orädda för människor. Rena djurparken.

Ta hand om dig vem du än är och var du än finns.

På återseende.


Måndag 19/12 -11 (Julstämningsjakt)

Nu jagar jag desperat efter julstämningen. Det är ju snart jul! Jag har griljerat skinka, slagit in julklappar och klätt granen. Detta tillsammans med sambo, son, glögg och julmusik. Sakta, men säkert börjar det bli jul!

Jag skickar med en liten bild på julstämningen, men eftersom jag gör det från telefonen har jag inte en blekfet, jävla aning om var den hamnar. Vi får se.

Ta hand om dig vem du än är och var du än finns.

På återseende.


Söndag 18/12 -11 (Sammanfattning av v.50)

Så var det söndag. Ännu en vecka har passerat.

Den här veckan inleddes med min återkomst till karaten. Jag tränade med nybörjargruppen i måndags och med mellangruppen i tisdags. Efter det var en enorm träningsvärk ett faktum. Jag valde att inte träna fler pass den här veckan. Anledningen är att jag helt enkelt vill börja lungt. Vill INTE bli skadad. Vill göra min återkomst till karaten så bra som möjligt. Jag har dessutom ingen brådska. OJ, så skönt det var att komma tillbaka!!

I onsdags hade jag en liten spa-date med min kära sambo. Vi testade på floating på Möllans spa & relax i Halmstad. Floating innebär att du ligger i en slags tank med jävligt salt vatten och helt enkelt flyter i 45 min. Hur var detta då? Tja, jag tyckte det var helt ok. Det var inte så fantastiskt som de som jobbade på stället sa att det skulle vara. Enligt dem skulle det motsvara 4-6 timmars sömn, ge ett hormonpåslag så man skulle känna sig nyförälskad och pigg resten av dagen m.m. Kort sagt skulle det vara en riktig mirakelgrej. Var det så? Knappast. Visserligen var det väääldigt avslappnande och trevligt. När jag klev upp ur den där tanken så kändes det som om man vägde minst ett ton. Jag var sedan trött som ett helt ålderdomshem resten av dagen. Ingen nyförälskelse och ingen pigghet. Betyg: Godkänt, men inte mer.

Resten av veckan har präglats av nattarbete. Jobbade natten i torsdags och natten igår. Torsdagen var godkänd. Körde mycket fram till efter midnatt, men fick sedan sova i lugn och ro.
Lördagen var en annan femma. Lördagnatt med mig i ambulansen. De som känner mig vet hur det brukar gå. Det gick som vanligt, men ändå inte. En del fylla för att sedan avsluta med en tur i bärgningsbil efter att ha kört punktering på ambulansen. Jättekul...

Kan passa på att lämna ett litet filmtips också: "Paul". En rolig si-fi komedi!

En trevlig si-fi komedi
Betyg: 3 snakes av 5

Nästa vecka är det jul. Jag har letat efter min julstämning utan att ens vara nära att hitta den. Antar att det beror på att jag ska jobba hela julen. Mindre kul, men någon måste ju. Det tråkiga är att jag har sonen den här veckan. Det gör mig lite nere att jag inte kan umgås mer med honom, men vi får göra det bästa av situationen och skapa så mycket julstämning det går i alla fall. Ett litet karatepass ska jag minsann hinna med också i alla fall.

Nu blir det "Beck" på 4:an. Tror inte jag har sett den som kommer ikväll.

Ta hand om dig vem du än är och var du än finns.

På återseende.

Fredagnatt 16-17/12 -11 (Fixat och donat)

Kära läsare. Att ändra utssende på en blogg på den här sidan är tidskrävande så det är löjligt. Man får gå tillbaka och kolla resultatet 100 gånger, eller så. Dessutom måste man skriva allt i koder och pixlar och skit. Jag har ägnat den senaste timmen åt det nu. Borde det inte finnas nåt enklare sätt. Jävla invecklat. Nåja, nu har jag gjort lite justeringar och jag vill fortfarande ha just DINA åsikter, kära läsare. Är ju trots allt du som läser och därför värdesätter jag din åsikt.

Mitt i natten sitter jag och skriver. Vilket pucko, tänker ni? Ja, kanske det. Det är ett sätt för mig att hålla mig vaken och på så vis göra en halvvändning på dygnet. Jag ska nämligen jobba natten imorgon. Det är så här jag förbereder mig och det funkar för mig.

NU är jag dock trött. Dax att krypa till kojs. Tar mer seriöst babbel en annan gång.

Ta hand om dig vem du än är och var du än finns.

På återseende.

Onsdag 14/12 -11 (Träningsvärk)

Jag har träningsvärk. Inte så lite heller. Jag körde karate två dagar efter varandra. Det känns i min kropp nu. Vet inte ens om det känns som träningsvärk. Känns mer som fantomsmärtor. Kan bara än en gång konstatera att jag inte är 20 år längre.

Träningen gick ganska bra annars. Kändes lite ovant och konstigt i måndags när jag körde med nybörjarna, men efter ett tag kröp fan tillbaka i mig och jag körde grundteknikerna till 100%. Två tredjedelar in i passet kände jag därför att jag började bli riktigt trött. Då var det dags för sparkar. Många sparkar. Det kändes i mina ben (mest låren och ljumskarna) när jag skulle sova på kvällen.

Igår körde jag med mellangruppen. En gammal bekanting som höll i passet. Träffade även på lite fler bekanta ansikten. Passet gick bra. Även den här gången blev det mycket sparkar. Typiskt nog. Mot slutet av passet orkade jag knappt sparka över knähöjd. Mina ben brann. Då var det dags för kata. För er som inte vet: Kata är ett slags mönster av olika tekniker och förflyttningar i en bestämd ordning. Finns många olika kata och jag blev nu plågsamt medveten om hur många av dem jag hade glömt. Fast HELT borta var inte minnet. LITE kände jag minsann igen.

För att sammanfatta:
Det känns i min kropp. Fast det kanske bara är bra? Det var EXTREMT roligt att träffa gamla bekanta i klubben. Inklusive sensei S. Alla verkade genuint glada över att se mitt blekfeta arsle igen. Det värmer. Det kommer inte bli nån mer karateträning denna veckan antagligen. Dels sätter jobbet lite käppar i hjulen, men den största anledningen är att jag vill vara försiktig. Jag tänker börja lungt. Jag vill INTE åka på några skador. Det skulle göra mig ledsen. Som sagt... man är inte 20 längre.

Jag ska avsluta mitt babblande med lite visdomsord från Dalai Lama. Stulet på egen hand av en facebookvän. Gillar den österländska filosofin.

Dalai Lama svarade på frågan vad som förvånar honom mest;

"Människan. Hon offrar hälsan för att hon ska tjäna pengar. Sedan offrar hon pengar för att få tillbaka hälsan. Och så är hon så angelägen om sin framtid att hon inte njuter av nuet. Följden blir att hon inte lever i nuet och inte heller i framtiden. Hon lever som om hon aldrig skulle dö. Och så dör hon utan att ens någonsin ha levt".

Tänkvärt, eller hur?

Vad tycker ni förresten om typsnittet på min blogg nu? Är den enklare att läsa? Bättre? Sämre? Kom gärna med åsikter om det (och om annat också såklart).

Ta hand om dig vem du än är och var du än finns.

På återseende.

Söndag 11/12 -11 (Imorgon är det dags)

Imorgon är det dags för comeback. Imorgon planerar jag att köra mitt första karatepass på lääänge. Jag var nere i lördags och kollade på några graderingar. Fan, så sugen blir man. Var också underbart roligt att träffa alla "gamlingar" ingen. MYCKET nya ansikten finns det, men det är bara spännande. Nytt folk att lära känna. Jag börjar dock lite försiktigt. Man är ju inte 20 längre. Imorgon kommer jag att köra med nybörjarna. Måste damma av lite tekniker, känner jag. Kanske är det dags att damma av lite av karatens regler också? Kanske dags att börja leva upp till dem? Vad tycker ni?

Dojokun - Regler du förväntas leva efter som karate-ka (en som utövar karate):

1. Utveckla dig själv till en person med god karaktär
2. Var ärlig
3. Ge alltid hundra procent
4. Respektera andra
5. Ha självkontroll och behärskning

Utöver dessa finns ytterligare lite regler som skrevs av den man som grundade karatestilen (shotokan) som jag tränar:

1. Glöm inte att karate börjar med en bugning och avslutas med en bugning.
2. Attackera aldrig först i karate.
3. Den som utövar karate måste följa rättvisans väg.
4. Först måste du lära känna dig själv. Först då kan du förstå andra.
5. Utveckling av själen är viktigast; teknisk kunskap är endast medel för att nå dit.
6. Du måste frigöra ditt sinne.
7. Motgång kommer från slarv.
8. Karate är inte endast dojo träning.
9. Karate är ett livslångt lärande.
10. Placera karate i allt du gör.
11. Karate är som hett vatten. Om du inte kontinuerligt ger det värme blir det åter kallt.
12. Tänk inte att du skall vinna. Tänk i stället att du inte skall förlora.
13. Seger beror på din förmåga att skilja mellan sårbara och mindre sårbara punkter.
14. Rör dig i enlighet med din motståndare.
15. Betrakta din motståndares händer och ben så som du skulle betrakta vassa svärd.
16. När du lämnar ditt hem, tänk att miljoner motståndare väntar på dig.
17. Förberedd position för nybörjare är en naturlig position för den avancerade eleven.
18. Att utföra en korrekt kata är en sak, en verklig kamp är något annat.
19. Glöm inte styrka och svaghet i teknikens kraft, kroppens flexibilitet och den relativa hastigheten för varje teknik.
20. Planera hela tiden för det oväntade.

Kan tyckas som ganska många regler, men det är något som jag kommer att sträva efter nu igen. Gjorde ju det förr o ska man göra comeback ska det vara ordentligt. Tror dessutom världen vore en jävligt mycket trevligare plats om fler rättade sig efter detta, eller vad tror ni?

Tar fortfarande gärna emot åsikter angående bloggens utseende. Är ni nöjda? Missnöjda? Tell me!

Ta hand om dig vem du än är och var du än finns.

På återseende.

Söndag 11/12 -11 (Maratonmarchen)

Hej, kära läsare!
Det är verkligen inte ofta jag rekomenderar filmer eller böcker eller annat på min blogg, men nu är det fan dags. Jag måste rekomendera en bok som är min absoluta favoritbok. Den heter Maratonmarchen och är skriven av Stephen King.
Boken utspelar sig i en framtid som inte är definierad. USA har blivit en diktatur. Varje år anordnas en tävling som heter Maratonmarchen. En tävling där ungdomar kämpar mot varandra. En tävling där vinnaren får allt han kan önska sig, men där förloraren riskerar att dö. Man får följa en av de tävlande som heter Ray Garraty. Jag vill inte avslöja för mycket, men boken tar en med på en sjukt intressant resa där man får följa Garraty och hans vänner genom tävlingen. Man rycks med av de olika människoöden som skildras i boken och man får lära sig att viljan ibland kan övervinna väldigt mycket.
Läs den! Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har läst den eller lyssnat på den i bilen. En underbar bok, helt enkelt!

På tal om nåt helt annat... Jag har funderat lite på att ändra design på min blogg. Jag vill ha in tips från er som läser. Hur tycker ni den ska se ut? Är den för mörk och svårläst som den är idag? Eller är den helt enkelt bra som den är? Borde jag ge fan i att ändra på den? Förslag mottages tacksamt.

Nu är det dags att bege sig till sonens simskola.

Ta hand om dig vem du än är och var du än finns.

På återseende.

Söndag 4/12 -11 (Prat om ventiler i tillvaron)

Kära läsare. Kul att se er igen.

Jag har funderat över det här med "ventiler" i tillvaron. Jag är av den bestämda åsikten att det är något man absolut bara måste ha för att överleva (eller i alla fall för att må bra). Vad fan är en ventil, undrar du? Det kan vara allt möjligt egentligen. Kalla det en paus från tillvaron i övrigt, ett sätt att avreagera sig på, ett sätt att få hjärnan att fokusera på nåt annat för en stund. Kalla det vad du vill. Jag tror inte det är nyttigt att bara tänka på jobb och plikter hela tiden. Man måste unna sig att leva också.
Jag har haft jävligt ont om ventiler den här vintern, om man nu kan kalla denna evigt mörka höst för vinter, och jag är övertygad om att det har påverkat mitt humör i negativ riktning. En ventil tror jag kan vara vad som helst i princip. Förr var karaten min stora ventil och om ni har hängt med lite i svängarna så är jag på gång att skaffa mig den ventilen igen. Jag tänker schemalägga mina "ventiler". Dykning har varit en annan ventil. Nu är det kallt, blåsigt och eländigt så därför lockar inte havet lika mycket längre. När våren kryper sig på kommer det däremot att låta annorlunda. Då jävlar ska det dykas.
Schemalägga ventiler, skriver jag. Ska det vara nödvändigt? Ja, det tror jag fan att det är. I alla fall för mig. Annars blir det helt enkelt inte av. Människan är i grunden lat nämligen. Tipset är därför: Schemalägg lite ventiler här och var i ert liv. Oavsett om det rör sig om cykling, knyppling, surfning eller vad det nu kan vara. Det kommer både du och dina nära och kära att gynnas av. Jag lovar!

Jag kan passa på att inflika att detta, skrivandet, är en ventil för mig det också. Även om det såklart är trevligt att folk läser det man skriver så är det inte den huvudsakliga anledningen till att jag gör det. Dock kan det ju kanske fungera som en sporre ibland. Ett tag så hade jag läsare som tangerade 300-strecket nästan. Fast det var när jag var i affeland och bloggen var länkad på anhörigforum o annat. Nu ser det jävligt annorlunda ut, men ni är fortfarande fler tappra läsare där ute än jag trodde. Missförstå mig inte. Jag är SÅ glad över att ni finns och jag älskar er alla, MEN jag skriver först och främst för min egen skull. Gillar att låta tankarna rinna ut på skärmen ibland.
Jag har ju sagt ett par gånger att det ligger en historia på lut i skallen, men att jag inte vet om jag vill skriva ner den. Jag tänker så här: Vem fan skulle vilja läsa den? Jag vet inte. Fast man kanske kan se det på ett annat sätt. En extremt god vän till mig vände på det: Varför skulle man INTE vilja läsa det? Go for it! Tja, jag vet inte. Kanske gör jag det. Kanske kommer det en historia om blåljus och ond, bråd död från min knäppa skalle en dag. Den som lever får se.

I övrigt då? Tja, livet går sin gilla gång. Julen nalkas. Jag har svårt att få nån julstämning i år, känner jag. Jag jobbar alldeles för jävla mycket hela julveckan i princip. Är nackdelen med mitt jobb. Ibland måsta man jobba på storhelger. Jag kan dock redan nu meddela att nästa år vet jag en kille som INTE kommer jobba julen i alla fall.

Min beredskapsvecka är snart över också. Jag skulle vilja påstå att den varit mycket lugn. Hallänningarna sköter sig uppenbarligen när jag har ansvaret. Det känns ju bra. Eller ger folk fan i att söka "AiB" för att de vet att det är jag som svarar? Oavsett så har sökaren varit tyst den här veckan i alla fall. Inte ens uppe i 15 sökningar.

Nu är det dags för en manlig chailatte från den underbara kaffemaskinen som jag inhandlade i julklapp till mig och sambon. Skitsmidigt. I med lite kapslar och vips så har man lyxig, varm dryck. Har tänkt skaffa en sån ett tag, men när vi var hemma hos J & H och såg deras blev suget större. Nu har vi en i alla fall. En Bosch. Tassimo heter de där kapslarna som man skickar in i den. Gott ska det bli!

Ta hand om dig vem du än är och vart du än finns.

På återseende.

RSS 2.0