22/8 -09 (Inryckningsveckan avklarad)

Så var det gjort. Inryckningsveckan är avklarad och det har gått över all förväntan faktiskt. Jag anlände på söndagkvällen tillsammans med B.S och det var otroligt trevligt att ha en reskamrat. På måndagen var det lite upprop innan det bar av till förrådet. Nu är kameran kvar i Stockholm, annars hade ni fått se hur in i HELVETES mycket prylar vi fick ut. Jag hade turen att det jag fick ut passade ganska bra. Den första tiden ägnades åt att kolla så att allt stämde innan man fick KNÖ in alla prylar i det minimalt trånga skåp man får tilldelat. Utöver detta så ägnades tiden till att skjuta in AK5:an. Det gick över förväntan. Takterna verkar sitta i sedan i våras.

Det är i stort sett vad som hänt i veckan. Det drar inte igång på "riktigt" förrän nästa gång jag kommer upp till Livgardet. Det viktigaste var att jag har fått träffa min kollega (och alla andra ambulansare). Hon verkar vara en mycket trevlig tjej och jag tror att det kommer att funka skitbra. När vi kommer upp nästa gång ska vi delas in i de grupper som vi ska jobba med framöver. Då får vi även träffa vagnchefer och förare. Ska bli trevligt. Sedan är det bara att börja trimma ihop teamet så vi kan sköta vårt jobb där nere.

Jag inser att jag inte har så mycket att säga just för tillfället, men det kommer. Kommer även lite bilder hade jag tänkt.

Såg ett debattprogram på tv härom kvällen. Hur vissa människor resonerar angående vår militära närvaro i Afghanistan skrämmer mig verkligen. De finns de som tycker att vi bara ska dra därifrån och lämna folket. De tycker att bara bidrag räcker för att hjälpa landet. Bidrag och civil hjälp. HUR vet man vart bidragen hamnar? HUR många civila hjälparbetare tror ni man får ner dit om de inte har NÅGOT skydd? Kanske skulle denna debatten om vår närvaro tagits INNAN vi gick in i Afghanistan. Nu är det för sent. Vi kan inte överge folket där nere. Vi som är på väg dit och de som är där nere behöver stöd, inte debatt. Kom ihåg det.

"The only way for evil to triumph is if good men do nothing"

På återseende.

Ta hand om dig vem du än är och var du än finns.

Fredag 14/8 -09 (Snart dax!)

Jag har en väldigt intensiv vecka bakom mig och den är inte slut ännu.

I helgen som gick var jag med H och våra vänner och kollade på Madonna på Ullevi. Detta innebar hotellvistelse och öldrickande i Göteborg. Konserten var helt ok. Är ju kult att ha sett kvinnan i fråga, men hon HADE kunnat göra det bättre. Det var alldeles för många av hennes hits som gjorts om och blivit konstiga. Och vart fan tog "Like a virgin" vägen? Nåja, var en upplevelse och en bra show i vilket fall. Även om regnet föll innan konserten startade.


Efter det var det en liten vilodag innan det (återigen) bar iväg upp till Göteborg för att gå på Liseberg med H och några andra goda vänner. Det var en underbart trevlig dag i mycket trevligt sällskap. Är GRYMT imponerad av J som trots fruktansvärd ångest och rädsla ändå gav sig upp i både bergbanan och Balder. Det var starkt jobbat. Det värsta jag gjorde var Uppskjutet. Höjder är inte min grej helt enkelt. Hur som helst.... även denna dag blev väldigt lyckad och efter ett snabbt avsked (det lär ju dröja innan jag träffar J igen, tyvärr) så bar det av hemåt igen sent på kvällen. Tack alla för en fin dag!
En av de här två trodde hennes sista stund var kommen i berg- och dalbanan. Ni får själva gissa vem...
Ni får själva gissa vem som trodde hennes död var nära förestående...

Då borde ju veckan varit över här, men det var den inte. Det som återstog var det ultimata eldprovet. Jag, H, min bror och min svägerska åkte till Ullared för att kolla på Diggiloo (ja, jag VET hur det låter) och övernatta på campingen där innan vi avslutade vistelsen med att gå in på Ge-kås. Jisses! Ni hör ju själva hur det låter. Hur som helst... Det var faktiskt mycket trevligare än vad jag hade väntat mig. Konserten var väl blandad måste jag säga, men Jessica Andersson är ju vacker som få. Sällskapet var dock mycket trevligt som vanligt. Jag tycker om att göra saker med min bror. Är super. Så tack för sällskapet även denna gång.
Vem fan hade kunnat tro att man nånsin skulle gå på konsert i ULLARED?

Nu är det fredag och jag har tillbringat dagen med min son. Vi har varit på Pippi-lekplatsen bl.a. Ikväll blir det fredagsmys med jordnötsringar och saft. Ska bli jättemysigt att få vara med sonen bara han och jag.

Imorgon ska jag tillbringa dagen med H. Min lilla muffins. Vad vi ska göra då vet vissa av er, kära läsare. Jag tänker däremot inte skriva det här. H läser också detta och HON ska inte veta nåt. Kommer därför berätta om det en annan gång.

På Söndag sker det som rubriken syftar till. Då bär det av. Jag kan knappt fatta att det är dags att åka och starta sin missionsutbildning nu. Jisses! Tiden bara flyger. Det ska bli spännande att se vad de kommande veckorna har i beredskap för mig. Dessutom ska det bli SJUKT kul att träffa gamla vänner från GSU:n igen.

Som ni har märkt har jag försökt mixtra lite med bilder i det här inlägget. Hoppas ingen tar illa upp över det. Det är lite träning inför vad som komma skall. Tänkte att det kan vara trevligt med lite bilder på vad jag sysslar med uppe i Stockholm och senare kanske även Afghanistan.

På återseende.

Ta hand om dig vem du än är och var du än finns.


2/8 -09 (Rätt eller fel? Vilken är DIN åsikt?)

Det är farligt i Afghanistan. Attackerna på svenska styrkor har ökat nåt helt sanslöst i omfattning. Då börjar det från vissa håll i media och i politiken diskuteras om man ska dra hem sina styrkor från landet. Det är ju FARLIGT där har man kommit på. Ska vi vara där? Tja, den diskussionen kanske man skulle ha tagit INNAN vi åkte dit. Sveriges styrkor är där på FN-mandat. Bara för att vi rent militärt står under NATO-befäl så innebär det inte att det inte är sanktionerat av FN.

Vi bidrar med en jävla massa pengar i bistånd till landet i fråga och många menar att detta räcker. Det trista är bara att utan militär närvaro som hjälper till med ordningen i landet tror inte jag att pengarna kommer dit de ska. Tack vare den svenska militära närvaron har det bl.a öppnats flickskolor i landet. Något som varit helt förbjudet innan. Kvinnans rättigheter i det landet har varit och ÄR obefintliga. Då är det ganska konstigt att t.ex feminister vill skicka hem svenskarna. Fast kvinnans rätt gäller kanske bara i Sverige? Kanske är det inte viktigt att bry sig om övriga världen? Vad händer med kvinnor o barn (och alla andra i landet) om vi bara packar ihop o drar därifrån? Kommer minor och bomber som det svenska försvaret desarmerar i mängder försvinna av sig själva? Hur många barn kommer sprängas innan de är borta? Kommer Talibanerna komma till insikt o säga att "Nej, vi hade fel. Vi lovar att bättra oss"... Knappast, va? Sticker vi så lämnar vi en jävla massa människor åt sitt öde. Ett väldigt otrevligt och grymt öde antagligen. 

Kanske skulle folk tänka sig för lite innan man tycker att det är dags att dra. Är svenskarna så fega att man vill dra sig ut så fort det tar emot? Det är fan den typen av civilkurage som gör att människor kan bli misshandlade och våldtagna på öppen gata framför hur mycket folk som helst utan att någon gör nåt. Det är FEGT!

Kort sagt: skärpning! Stötta de som vill göra en insats istället för att ifrågasätta varför de är så dumma att de vill hjälpa till. 

Kom gärna med kommentarer och åsikter. Kan vara spännande att läsa. Kom ihåg: "The only way for evil to triumph, is for good men to do nothing"

På återseende.

Ta hand om dig vem du än är och vart du än finns.


RSS 2.0