Fredag 22/5 -09

Jag vet vad du tänker kära läsare. Nu är det äntligen dags för lite nytt babbel i denna fantastiska blogg. Har jobbat för mycket och varit för trött för att orka skriva innan, men nu är jag tillbaka.

Jobbar mitt sista pass på ambulansen idag. Jobbar dygnet. Sedan blir det inte fler pass här förrän den 7/7. Ett tag med andra ord. Innan dess väntar både GSU och semester. Ska bli jävligt skönt att komma härifrån ett tag.

I helgen ska jag ha det trevligt med sonen och Hanna. Alexander tjatar om att han ska få födelsedagspresent av Hanna imorgon. Blir väl för de båda att leka och köra bilbana medans jag tvättar. Ska bli trevligt.
Efter det så ska Hanna och jag kolla på fotboll på 4:an. Hammarby tar emot HBK på Söderstadion. Man kan ju bara hoppas att Klubbens form kommer tillbaka nu. Det är dags för tre nya, friska poäng. Det behövs. (Gefle-matchen tänker jag inte ens kommentera) Efter det så ska vi gå ut och äta lite gott på stan. Vet ej vart ännu och eftersom jag är förkyld och helt döv i smaklökarna så känns det inte som om det spelar så stor roll vart vi äter. Trevligt ska det bli i vilket fall.
Efter det så ska vi gå på bio och kolla på¨"Änglar och demoner". Är den lika bra som boken så kommer den att vara fan så bra. Jag tycker boken var mycket bättre än "Da vinci-koden" så jag har ganska höga förhoppningar.
På Söndag så ska jag åka med Alexander till badhuset. Om allt går enligt planerna så ska hans kompis och kompisens pappa också följa med dit. Av vissa anledningar är deras medverkan inte spikad ännu, men vi hoppas på det bästa. VI ska dit under alla omständigheter. Sedan blir det till att packa väskorna inför avresan.

Avresan, ja. 19:20 så lyfter mitt plan från Ängelholm. Då bär det av till Stockholm och Livgardet för att genomgå GSU. Börjar kännas att det närmar sig. Jag har egentligen ingen aning om vad jag ska förvänta mig för något, men spännande ska det bli.

En del av mig börjar undra vad fan jag har gett mig in på egentligen. Utlandstjänst? Helt galet! Man lämnar nära och kära bakom sig med allt det innebär och hoppar in i en helt ny, främmande värld. Har fått höra alla tänkbara kommentarer från "Vad kul/spännande för dig" till "Är du helt jävla dum i huvudet? Hur kan du?" Känns som om man blir lite "känslig" eller vad man nu ska kalla det. Man vill att allt ska vara som vanligt på hemmaplan och man vill ha så lite förändringar som möjigt här hemma under tiden. Hemmet och människorna runt det blir den trygga punkten i tillvaron. Känns konstigt och svårt att förklara.

Måste ägna några rader åt mina åsikter om idioter också. Jag tror de flesta som känner mig någon gång har hört mig säga att 80% av världens befolkning är idioter. Min bror bl.a tycker det är jävligt kul att påpeka detta för mig. Jag antar att jag blivit lite yrkesskadad helt enkelt. Kort sagt idioter är idioter och de ÄR idioter. När man kallar vänner, kollegor, nära och kära idioter däremot är det med en helt annan innebörd. I alla fall från min sida. Är nog också nåt som kommer från min arbetsplats. De man tycker om hackar man på. De man tycker mindre om hackar man inte på. Kort sagt: De av mina vänner och bekanta som blir kallade idiot eller pucko av mig ska ta det som en komplimang. "Den man älskar agar man". Eller nåt sånt. Flummigt, va? Tyck vad du vill. Jag FÅR vara flummig. Det är ju min blogg. HAHAHAHA!

Nåja, nu är det nog färdigbabblat för denna gången. Kan skriva mer, men ni ska ju orka med att ta er igenom all text också, kära läsare. Tack för denna gången.

På återseende.

Ta hand om dig vem du än är och var du än finns.

Fredag 15/5 -09

Så var det dags för några nya rader av meningslöst babblande, kära läsare. Jag sitter faktiskt och skriver detta på den nya bärbara dator som anlände hem till mig idag. Tanken är att jag ska använda denna när jag är i Sverige och går utbildning inför min utlandstjänst. Ett sätt att hålla kontakten med omvärlden, liksom. När det bär av till Afghanistan så ska Anki få ta över denna maskinen (och avbetalningarna). Hon är nämligen i akut behov av en ny dator.

Vad har då hänt sedan sist? Faktiskt inte så mycket. Jag jobbar och sliter och jag håller på att fixa med diverse praktiska uppgifter inför det stora äventyret.

Idag är det tvätt och nattarbete som gäller. Kanske inte den bästa uppladdningen inför en ganska upptagen helg, men jag hade inte mycket att välja på.

På Lördag så ska min son ha barnkalas med sina kompisar. Jag ska delta och jag antar att jag kommer att få agera lekledare. Alexander ser fram emot detta jättemycket så det ska bli kul. Jag hoppas att vädergudarna är på vår sida bara. Söndag så är det dagen med stort D för min son. Då fyller han 5. Då blir det kalas med hans mormor, morfar m.fl. Då ska han få mammas och pappas presenter också. Ska bli kul att få se hans min. Han börjar ju bli stora killen nu. Helt otroligt vad tiden går.

Nästa vecka är det två dagpass och två dygnspass på programmet under 5 dagar. Inte kul, men inget val. Får försöka härda ut. Det sociala livet är ju inte direkt på topp p.g.a det och det gör att jag saknar både Hanna och Alexander.

På återseende.

Ta hand om dig vem du än är och var du än finns.

Tisdag 12/5 -09

Så var det dags igen. Lite rader mitt i denna stress som är mitt liv just nu.

Helgen har förflutit utan större dramatik höll jag på att säga, men det är inte riktigt sant. Jag jobbade natten i Lördags och det var väl sådär. Inte jättestressigt, men lyckades ändå få övertid på Söndag morgon. Det som nog har knäckt mig och gör att jag fortfarande är trött är nog Söndagen. Jag var nämligen på Ge-kås då. Tillsammans med Hanna. Jag var trött som två as och var tvungen att hälla i mig lite energidryck för att palla med mig själv. När vi kommer till Ullared möts vi av en kö som sträcker sig lååååångt bort från entrén. I vanliga fall hade jag vänt hemåt där och då, men det gick inte nu. dels för att jag verkligen behövde lite prylar till Alexanders kalas nästa helg och dels för att jag har en känsla av att Hanna inte hade blivit så glad över det. Nåja, det gick ändå ganska fort att komma in i denna helvetes-butik. Var inte ens så farligt trångt där inne (nåja, det är ju ändå Ge-kås så allt är ju relativt). Hur som helst lite mer än två timmar senare var jag på väg hem igen. Efter en stunds medvetslöshet så hoppade in i bilen igen och körde ner till stan för att besöka helig mark. Örjans Vall. HBK-ÖIS. Det började med skräck när ÖIS tog ledningen, men sedan redde det upp sig o vi vann med 2-1! Nu har vi häng på topplagen. På Lördag ska t.ex Elfsborg få smaka på sin första förlust för säsongen. Var en trevlig Söndag, men slitsam. Ligger efter med min sömn känner jag.

I veckan är det ganska lungt för en gångs skull. Jobbar Torsdag på skittransportbilen och sedan Fredag natt. Ganska ok. Imorgon så kommer förhoppningsvis datorn jag beställt också. Hoppas verkligen det för sedan rinner dagarna iväg. Har fortfarande en massa praktiska saker att ta tag i den närmaste tiden, men det ska nog gå bra. 

Appropå nåt helt annat.... Nu e den där jävla schlagerskiten igång på TV igen.... Kräker på det.

På återseende.

Ta hand om dig vem du än är och var du än finns. 


Torsdag 7/5 -09

Jobb, jobb, jobb. Det är minsann inte svårt att veta vad man ska göra på veckorna. Hittills den här veckan har jag tillbringat 48 timmar på jobbet. Tyvärr har jag 26 timmar kvar denna veckan. Kul, va?

Jobbade dygnet igår. Var ganska ok och vi körde inte särskilt mycket. Fast man måste ju ändå vara där. Idag har jag sovit större delen av dagen och laddat batterierna inför nattens övningar. Nej, det är inget snusk eller annat kul. Jag ska upp och köra akutambulans i Varberg inatt. De ska ju på festligheter så de har kallat in den yppersta eliten (mig). Nåja, det får väl gå. Brukar vara ganska mysigt när det är en massa Falkenbergare som jobbar ihop på en främmande station. Vi får bara hoppas att det inte blir för krångliga adresser där uppe. Jag hittar inte ett jävla skit där nämligen.

Imorgon så ska jag försöka orka med att tvätta och umgås med Hanna. Blir ju som jag tidigare nämnt lite si och så med det sociala livet.

Jag fick hjälp av en kollega (snälla Ing-Marie) med att ta bort stygnen i min skalle idag. Egentligen skulle de väl ha suttit ett tag till, men jag börjar se ut som en munk i huvudet och måste klippa mig nu. Massa hår på sidorna och nästan inget mitt på huvudet. Ser ju dummare ut än vanligt nu. Inte bra. Fram med trimmern. Är det ett ålderstecken att man får sån frisyr om man låter håret växa? Gud, hjälpe mig.

Vad jag ska göra i helgen? Gissa. Jag ska jobba såklart. Lördagnatt på ambulansen. Känns skönt. Annars börjar man ju längta för mycket efter jobbet.

På återseende.

Ta hand om dig vem du än är och var du än finns.

Tisdag 5/5 -09

Jaha, så har maj månad tagit sin början. Nu är med andra ord våren äntligen här. Då kan man ju undra vart fan vårvädret tog vägen? Fast jag tror nog det kommer tillbaka.

Har lite ångest för att maj har börjat. Denna månaden betyder nämligen en hel jävla massa jobb. Drygt 160 timmar på 3 veckor närmare bestämt. Blir ju bara tre veckor sedan bär det av till GSU i Stockholm.

Vad har hänt sedan sist då? Tja, jag kan knappt komma ihåg faktiskt. Det måste ju betyda att det inte har hänt så jävla mycket, eller? Jag har ju jobbat lite. Dock varit ledig i helgen och har varit på badhuset med Alexander och Hanna bl.a. Är jobbigt för det är så mycket man vill göra nu innan det bär iväg, men tiden springer ifrån en känns det som. Får ju umgås så mycket som möjligt med de man tycker om och det får räcka. Ibland önskar jag att jag kunde klona mig. Hade varit smidigt. Då hade ju alla fått sin tid med Lönnen. Nu är ju inte det möjligt dessvärre.

Det här med att bara ha Alexander varannan vecka är lite uppluckrat nu när arbete och annat ser ut som det gör. Det blir till att träffa honom när tid finnes helt enkelt. Oavsett vilken jävla vecka det är. Ska försöka hämta honom på dagis så ofta det går så han slipper vara där så länge. Nu har ju Anki (hans mamma om ni undrar) fått jobb. Säsongsarbete iofs, men jag är så himla glad för hennes skull. Hon är verkligen värd det och jag hoppas hon kommer att trivas.

Annars går dagarna mest åt till att fixa och greja med praktiska saker inför mitt stundande äventyr. Man kan ju konstatera en sak i alla fall. En sak jag blev varse idag. De på skatteverket är idioter. De vet fan inte vad de snackar om. För att göra en lång historia kort (så du inte somnar innan jag e klar, kära läsare) så gick jag dit i förmiddags och frågade om hur jag ska göra för att undvika restskatt och sånt efter min tid i utlandsstyrkan. Jag ville även veta om/hur jag skulle redovisa fria hemresor och annat. Jag har nämligen hört att många åker på en jävla skattesmäll när de kommer hem. Svaren jag fick var följande: "Varför vill du göra det?" och "Jag vet inte". Idioter som sagt.

Ikväll ska jag hem till Hannas föräldrar och kolla på fotboll. Blir Häcken-HBK på PPV. Dags för tre nya, friska poäng alltså. Är nog nödvändigt för att min bror inte ska stiga mot stjärnorna fullständigt. Det där jävla HIF-gänget leder ju nu. De får gärna börja torska. De är också idioter.

Imorgon blir det till att tillbringa ännu ett dygn på ambulansen i Falkenberg. *suck*

På återseende.

Ta hand om dig vem du än är och var du än finns.

RSS 2.0