Torsdag 30/12 -10 (Gott Nytt År!)

Här sitter man då på sin arbetsplats och genomför årets sista pass. Detta blir också årets sista inlägg. Man kanske ska börja med att tacka de som faktiskt har följt med mig under det gångna året. Tack så hemskt mycket, allihop! Ni var fler än jag trodde.

Så här mot slutet av året måste man ju blicka tillbaka, eller hur? Vad har hänt under 2010?

Början av året kan jag tyvärr inte minnas med någon större glädje. Jag befann mig då nere i Afghanistan och avslutningen för mig där nere var verkligen ingen höjdare. Att få ta hand om stupade svenska soldater var inte det roligaste jag gjort i mitt liv.
Jag återvände hem och var hemma i mitten av Februari. Då började jag köra ambulans igen. Denna gång med en större glädje och med nya perspektiv på saker och ting.
Fram emot våren blev jag sambo. Jag flyttade ihop med min kära muffins. Jag minns sommaren som mycket varm och fin. Mycket sol och bad blev det, men också mycket jobb. Semestern brann ju inne. Efter sommaren upptäckte jag min nya hobby och passion när jag började ta dykcert. Efter diverse sjukdommar och dåligt väder blev jag också färdig med det fram emot hösten. Tackar Halmstads Dykarskola för det!
Muffinsen fyllde 30 i år. Trots hennes åldersångest så lyckades vi dra ihop en extremt trevlig och rolig fest för henne. Tack till alla deltagare för det!
Efter det så hände mycket på kort tid. Jag lyckades bli vikarierande "vicechef" på jobbet, jag åkte och arbetade i Norge för första gången, vi flyttade in i vårt nyinköpta hus och vi hade en underbar semester i Sharm el Sheikh i Egypten.
Julen har passerat och det var VÄLDIGT mysigt att få vara ledig och framför allt att få fira den här hemma i Sverige.

Ett händelserikt år har passerat och jag ser med stor tillförsikt och spänning fram emot 2011!

Kort sagt: God fortsättning och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!!

Ta hand om dig vem du än är och vart du än finns.

På återseende.

Fredag 23/12 -10 (GOD JUL!)

Jag har haft ganska stora problem med dörrar de senaste dagarna. Det känns jobbigt och trångt att öppna och gå igenom dem, liksom. Jag funderade länge på varför det var så och vad det kunde bero på. Sedan slog det mig: Det är ju JULEN SOM STÅR FÖR DÖRREN! Hahahahahahaha! Sä jädrans rolig jag kan vara när jag sätter den sidan till, tycker ni inte det?

Jag har lyckats med bedriften att vara ledig på julafton. Med tanke på vart jag befann mig förra julen tycker jag det är mig väl unt att få tillbringa denna med nära och kära. Jag ska dock jobba inatt. Min kollega har stora planer på julmys för stationen ikväll. Uppesittarkväll med bingolotto (ja, jag vet hur det låter, men det är inte MIN idé att spela bingo), godis och allmänt julmys. Jag hopps verkligen att det blir så. Det gör jag. Tyvärr är det nog mer realistikst att vi inte ser röken av stationen och tillbringar hela kvällen/natten på vägarna istället. Oavsett vilket så hoppas jag att det blir trevligt.

När jag var i Afghanistan så blev jag hejdlöst mobbad p.g.a namnet på den här bloggen. "Snakeman". Hade jag fått en krona för varje mobbande replik så hade jag varit miljonär idag. Mina kollegor inom ambulansen är ju inte sämre dom. Mobbing, mobbing. Varför har jag då valt ett sånt namn? Tja, jag gillar ormar. Det är hela sanningen. På min vänstra överarm håller en tattuering i form av en kungskobra på att ta form. Ormar är de mest majestätiska varelser man kan tänka sig. Har man som jag fått den oerhörda äran att titta in i ögonen på en upprest Kungskobra så kan man inte bli annat än ödmjuk. Tyvärr är människors syn på ormar an aning tragisk. Tror att det kan ha med vår religion att göra. Ormen är ond. Den lurade ju Eva.
Sanningen är att Eva var ett pucko som inte kunde hålla sina fingrar i styr (eller lyssna på Adam, ett problem vi män dras med fortfarande). Ormen fick skulden. Orättvist. Ormar har i många kulturer istället blivit en symbol för läkekonst (titta på en apoteksskylt). DEN symboliken gillar jag.

Nu är det dags för mig att sluta babbla så ni får ta itu med julstöket, kära läsare. Ett par ord inför helgen:
# Stressa inte. Stress tar fler liv än trafiken.
# Kör FÖRSIKTIGT. För trafiken tar liv den också.
# Njut av julhelgen och tänk på att det finns dem som har det jävligt mycket värre.

GOD JUL på dig, käre läsare. Vem du än är och vart du än finns.

På återseende.


Rubrik?

Undrens tid är tydligen inte förbi. JAG skriver blogg igen. Inte illa. Varför har det dröjt så jävla länge? Ingen aning. Min musa hade väl försvunnit eller nåt. Hoppas på att jag blir bättre på det nu.

Det har varit MYCKET i görningen den sista tiden. Jag är återigen husägare. Känns väldigt skönt. Nu börjar flytten dessutom bli klar så smått. Jag har varit på semester i Egypten med min underbara H. Blev en del mycket fin o trevlig dykning där nere (ja, jag har lyckats ta dykcert också).

Jag har gått och blivit "lillchef" på jobbet också. Eller chef och chef..... Snarare chefens assistent, typ... Oavsett vad man vill kalla det så är det hiskeligt roligt. Det kan man inte tro, men det är det. Sedan är det upp till andra att bedömma hur jag lyckas. Än så länge tycker i alla fall JAG att det gått ganska bra.

Julen nalkas. Folk frågar vad jag önskar mig i julklapp. Är en omöjlig fråga att svara på eftersom jag har helt åt helvete för dålig fantasi. Vad sägs om en fickplunta full med Jack Daniels? Skulle funka.

Vissa incidenter på arbetet har fått mig att fundera lite smått på en sak. Det känns som om otroligt många människor (säkerligen även jag) hela tiden fokuserar på vad som är negativt med en annan människa. T.ex är det mycket lättare att ge en kollega skit för något han eller hon gjort dåligt istället för att ge ett positivt ord när han/hon gjort nåt bra. För man kan vara väldigt säker på att det händer MINST lika ofta. Ändå minns man bara det som är dåligt. Varför? Detta gäller ju inte bara i yrkeslivet utan även i privatlivet.

Svammel som vanligt, jag vet. Hur som helst... Min POÄNG är att nu när det börjar närma sig jul... Var snälla mot varandra. Kanske kan du ha som mål att säga något snällt till någon varje dag resten av året? Testa. Vad har du att förlora?

På återseende.

Ta hand om dig vem du än är och vart du än finns.


RSS 2.0